Fitch, İtalya'yı uyardı

Fitch, İtalya'ya kredi notunun bir kez daha düşürülmemesi için piyasalara erişimini korumasının zorunlu olduğu uyarısında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MİLANO - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, İtalya'ya kredi notunun bir kez daha düşürülmemesi için piyasalara erişimini korumasının zorunlu olduğu uyarısında bulundu.

Kuruluştan yapılan yazılı açıklamada, İtalyan tahvil faizlerinde yüzde 7'lere varan seviyelerin sürdürülemez olduğuna dikkat çekilerek, ülkenin zayıf büyüme oranı ve yüksek borcu nedeniyle ağırlaşan kriz karşısında fazlasıyla kırılgan hale geldiği vurgulandı.

Açıklamada, İtalya'nın yeni başbakanı Mario Monti'nin kemer sıkma tedbirleri ve yüksek işsizlik oranıyla birlikte zorlu bir dönemde göreve başladığına işaret edilerek, Avro Bölgesi'nin üçüncü büyük ekonomisi İtalya'nın halihazırda durgunluğa girmiş olabileceği de belirtildi.

Ancak kuruluşun, yeni hükümetin ekonomik, yapısal ve mali reformların sürdürülmesinde güvenilirliğini ispatlayacağını düşündüğü ifade edilen açıklamada, Monti hükümetinin önünde borçlanma faiz oranlarının daha sürdürülebilir seviyelere dönebilmesini sağlayacak ve piyasa dinamiklerini bertaraf edebilecek olumlu bir sürpriz yapabilmesi için fırsat penceresi bulunduğunu ifade etti.

Fitch, İtalya'nın "AA-" olan uzun vadeli kredi notunu Ekim ayı başında bir basamak düşürerek "A "ya çekmiş, kredi not görünümün de "negatif" olarak belirlemişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir