Fransa kurtarma paketini oyladı

Fransa Ulusal Meclisi, Yunanistan'ı kurtarma paketini oyladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa Ulusal Meclisi ve Senato'da, "Yunanistan'ı kurtarma paketi" oylandı

Ulusal Meclis'te Yunanistan oturumu sonrasında yapılan oylamada, Yunanistan'ı kurtarma paketine 69'a karşı 412 evet oyu, Senato'da yapılan oylama da ise 23'e karşı 260 evet oyu çıktı. 

Oylama öncesi konuşan Başbakan Manuel Valls ise  Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Yunanistan'ın borcunun azaltılması gerektiği yönündeki açıklamasını hatırlatarak kendilerinin de aynı görüşte olduğunu dile getirdi.

Yunanistan'ın Euro Bölgesinden geçici süreliğine çıkması fikrinin de kabul edilemez olduğunu söyleyen Valls, Eurogroupe'un Yunanistan'ın yeniden nefes alması için bir takım sürdürülebilir önlemler üzerinde çalıştığını anlattı.

'Yunanistan'ı yalnız bırakmayız'

Valls, "Yunanistan'ı yalnız bırakamayız. Atina'dan vazgeçmek, kendimizden vazgeçmektir" ifadelerini kullandı.

Fransa'nın yanı sıra İspanya ve Yunanistan meclislerinde de paket için oylama yapılacak. Paketin, cuma günü de Almanya'da oylanması bekleniyor.

Euro Bölgesi liderleri,  Brüksel'de yaptığı 17 saatlik zirveden sonra Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nde kalması için bir kurtarma planı üzerinde anlaşmıştı. Kurtarma paketine göre, Yunanistan reform karşılığı AB'den üç yıl içinde 86 milyar euroluk bir finansman alacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir