"Fransa Menbiç'e asker gönderecek"

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Kürtlere destek garantisi verdik. SDG ve Türkiye arasında arabulucuk rolü üstlenmek istiyoruz." dedi. Macron ayrıca, "Fransa ABD ile anlaştı, Menbiç'e asker gönderecek." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Kürtlere destek garantisi verdik. SDG (Suriye Demokratik Güçleri) ve Türkiye arasında arabulucuk rolü üstlenmek istiyoruz." dedi.  

Macron ayrıca, "Fransa ABD ile anlaştı, Menbiç'e asker gönderecek." ifadesini kullandı.

Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Macron'un terör örgütü PYD/PKK'nın paravanı SDG'yi temsil eden bir heyetle görüşmesinde, Fransa'nın PKK'ya karşı verdiği mücadeleyi ve Türkiye'nin güvenliğine olan bağlılığını hatırlattığı belirtildi.

Heyet tarafından Macron'a Suriye'nin kuzeyindeki insani durum hakkında bilgi verildiği kaydedilen açıklamada, Cumhurbaşkanı Macron'un ise "SDG'nin Fransa'nın da içinde olduğu uluslararası koalisyonla beraber terör örgütü DEAŞ'a karşı mücadelede önemli bir rol oynadığını" söylediği aktarıldı.

Macron'un bu görüşmede Fransa'nın PKK ile mücadelesine ve Türkiye'nin güvenliğine de değindiği bildirilen açıklamada, "Macron, Fransa'nın PKK'ya karşı verdiği mücadeleyi ve Türkiye'nin güvenliğine olan bağlılığını hatırlattı" bilgisi paylaşıldı.

Trump: Suriye'den çok yakında çıkacağızTrump: Suriye'den çok yakında çıkacağız

 

Bu konularda ilginizi çekebilir