Fransa: Suriye'de yeni askeri operasyon planımız yok

Fransa'dan Suriye'ye ilişkin yapılan yeni bir açıklamada, "Suriye'nin kuzeyinde yeni askeri operasyon planımız yok" denildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa'dan Suriye'ye ilişkin yeni bir açıklama geldi. Açıklamada, "Suriye'nin kuzeyinde yeni askeri operasyon planımız yok" ifadeleri yer aldı.

Reuters'ın duyurduğu habere göre, Elysee Sarayı'ndan bir kaynak, kuzey Suriye'de yeni bir operasyon başlatılmayacağını, koalisyon güçleriyle işbirliğinin sürdürüleceğini belirtti. 

Fransa'nın Suriye'nin kuzeyinde DEAŞ'ın yeniden ortaya çıkma riski gördüğünü belirten kaynak, Fransa'nın DEAŞ'la mücadele koalisyonun faaliyetleri dışında Suriye'nin kuzeyinde yeni bir askeri operasyon amacında olmadığını söyledi.

Kaynak ayrıca, Fransa'nın "Türkiye'nin Menbiç'e yönelik herhangi bir askeri operasyonunun kabul edilemez olduğunu" savunan ABD ile görüş birliği içinde olduğunu kaydetti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, dün SDG temsilcileriyle görüşmesinin ardından "Fransa, Suriye'ye asker gönderecek" dediği iddia edilmişti. Bu haberlere Türkiye sert tepki gösterdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir