Fransa'da düşen Germanwings uçağı hakkında şok iddia

Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken Fransa Alpleri'ne 8 dakikada çakılan Germanwings uçağının arızalı olduğu iddia edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransız, Alman ve İspanyol uzmanlar, 150 kişiye mezar olan Germanwings hava yolu şirketine ait Airbus 320 tipi uçağın nasıl ve neden düştüğünü anlamak için enkazda inceleme yapıyor.  Alman Die Zeit gazetesi, düşen uçağın teknik bir arıza nedeniyle uzun süre tamir için beklediğini ileri sürdü. 

Die Zeit gazetesi, uçağın teknik bir problem nedeniyle uzun süre tamir için beklediğini yazdı. Lufthansa'dan yapılan açıklamada tekerleklerin açılması sırasında kapaklarda bir sorun olduğu, ancak bunun güvenlik açısından tehlike oluşturmadığı sadece gürültü yaptığı ve tamirinin de rutin olarak zamanında yapıldığı kaydedildi. Germanwings CEO'su dünkü basın toplantısında uçağın tam teşekküllü bakımının yapıldığını açıklamıştı.

ucaki.jpg

Enkazdan çekilen görüntülerde paramparça olan uçağın kuyruğu ve tekerleği dikkat çekti

u32.jpg

Enkaz parçaları arasında en büyük parçalardan birisi uçağın kaydını gösteren ve üzerinde Alman bayrağı olan bu parça.

Uçakta, 67 Alman, 45 İspanyol, bir Belçikalı, bir İtalyan ve bir Hollandalının bulunduğu belirtilmişti. Bugün gelen bilgiler arasında, uçakta iki Arjantinli ve "muhtemelen" iki de Japon yolcunun bulunduğu yer alıyor.

28499350.jpg

Daily Mail'in haberine ; uçakta Alman opera sanatçıları Oleg Bryjak (54), Maria Radner (33) da bulunuyordu. Radner'in eşi ve bebeğiyle yolculuk yaptığı açıklandı.

Barcelona'dan Düsseldorf'a giderken Fransa Alpleri'nde bulunan Barcelonnette kasabası yakınlarında düşen uçağın, paramparça olduğu açıklanmıştı. 

Enkaz kurtarma çalışmaları hakkında bilgi sahibi olan bir uzman Reuters'a yaptığı açıklamada, ulaşılan karakutuda kokpit içindeki ses kayıtlarının bulunduğunu söylerken; uzmanların, hava kazalarını soruşturmada elzem olan uçuş bilgisini içeren ikinci karakutuyu da incelemeleri gerektiğini vurguladı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir