Fransız çiftçiler Almanya sınırını trafiğe kapattı

Fransa'da hükümetin tarım politikasını protesto eden çiftçiler, ülkenin doğusunda Almanya ile kara yolu sınır kapılarını trafiğe kapattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Öfkeli çiftçilerin kamyon ve traktörleri ile Almanya sınırındaki Alsace bölgesinde 6 gümrük kapısından 5'ini kapatması üzerine trafik önemli ölçüde felce uğradı.  

Yol kapatma eylemine çiftçiler yaklaşık 400 kamyonla katıldı. Çiftçilerin eylem sırasında özelikle, ülkeye yurt dışından et ve süt ürünü getirdiği tahmin edilen kamyonları engelleme girişiminde bulunduğu gözlendi. 

Çiftçiler, yurt dışından daha ucuza gelen et ve süt ürünleri ile mağdur olduklarını düşünüyor. Fransız çiftçiler, ''büyük süpermarket zincirlerinin ve dağıtım şirketlerinin kendilerinin üzerinden daha fazla kar sağladığı'' görüşünde. 

Fransa'da hükümet, tarım işçileri ve hayvan yetiştiricilerinin ülkedeki düşük et fiyatlarını hedef alan gösterilerine karşı geçen hafta 24 maddeden oluşan 600 milyon euroluk bir yardım paketi sunma kararı almış, ancak bu çiftçileri tatmin etmemişti. 

Avrupa ülkeleri içinde tarım sektörü gelirlerinin önemli yer tuttuğu Fransa'da, düşük fiyatların yaklaşık 22 bin hayvan yetiştiricisi ve tarım çalışanını doğrudan etkileyeceği tahmin ediliyor. 

Tarım Bakanlığı, son olarak AB tarım bakanlarını 7 Eylül'de olağanüstü toplantıya çağırma kararı almıştı. 
 

Bu konularda ilginizi çekebilir