Gabriel: Batı, IŞİD konusunda masum değil

IŞİD'in nasıl ortaya çıktığını kendimize sormamız gerektiğini belirten Almanya Başbakan Yardımcısı Gabriel, bu konuda Batı'nın da masum olmadığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, IŞİD terör örgütünün dünyayı tehdit ettiğini ve yok edilmesi gerektiğini belirterek, "Aynı anda kendimize IŞİD'in nasıl ortaya çıktığını sormamız lazım, bu konuda Batı da masum değil" dedi.

Müslümanların gerçekte IŞİD tarafından köleleştirildiğini ve katledildiğini kaydeden Gabriel, "IŞİD'i yok etmek zorundayız. IŞİD terör ile bütün dünyayı tehdit ediyor. Aynı anda kendimize IŞİD'in nasıl ortaya çıktığını sormamız lazım. Bu konuda Batı da masum değil" değerlendirmesinde bulundu.

CDU savaşa girmek istiyordu

Gabriel, IŞİD'in ortaya çıktığı bölgede geçmişte hatalar yapıldığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Uluslararası hukuka aykırı Irak Savaşı bu ülkeyi teröristlerin merkezi haline getirdi, çünkü bütün kamusal yapılar yok edildi. Biz Sosyal Demokratlar zamanında Başbakan Gerhard Schröder'in cesur bir şekilde bu savaşa 'hayır' demesinden gurur duyuyoruz. Hristiyan Demokrat Parti (CDU) o zamanlarda ABD ile savaşa girmek istiyordu. Bizim Arap coğrafyasındaki stratejimiz sıklıkla, 'düşmanımın düşmanı dostumdur' oldu. Önceki hükümetler diktatörlere silah sağladı."

Bu konularda ilginizi çekebilir