Garanti ve Merrill Lynch, çözümü birlikte sunacak

İki şirket Türkiye'de faal uluslararası şirketlere birlikte hizmet verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Garanti Bankası ile Bank of America Merrill Lynch (BAML), Türkiye'de faaliyet gösteren uluslararası şirketlere özel çözümler sunmak amacıyla stratejik anlaşma yaptı.

Yapılan açıklamaya göre, 2010 yılında yüzde 8,9 büyüme sergileyen Türkiye, yatırım çekme özelliğini giderek güçlendiriyor. Bu gelişmenin bir sonucu olarak 2002 yılında sadece 2 bin olan ve bugün 27 bine ulaşan Türkiye'deki yabancı sermayeli firma sayısı her geçen gün hızla artmaya devam ediyor.

Ürün derinliğini bir üst seviyeye çıkaracak

Konuyla ilgili açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Tolga Egemen, müşterilerine sundukları nakit yönetimi hizmetlerini sürekli geliştirmenin en önemli hedeflerinden biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bank of America Merrill Lynch çözüme dayalı müşteri ilişkileri konusunda güçlü bir isim. Garanti'nin yerel bilgisi ile Bank of America Merrill Lynch'in dünya çapında bilinen küresel altyapısını birleştirerek müşterilere sunduğumuz ürün derinliğini bir üst seviyeye çıkaracağız. Uluslararası faaliyetlerde küresel erişime ek olarak, yerel bilgi ve rehberliğe olan ihtiyacı görerek BAML ile birlikte çok uluslu şirketler için tek noktadan hızlı ve kesintisiz hizmetin yanında, ödemeler, likidite yönetimi, bilgi hizmetlerinin merkezileşmesi ve kolay yönetilebilir hale gelmesini sağlayan işbirliğini hayata geçirdik."

Kazan - Kazan

Bank of America Merrill Lynch Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Elif Bilgi ise Garanti Bankası ile yaptıkları anlaşma sayesinde müşterilerine sundukları hizmetleri genişlettiklerini belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu işbirliğinden dolayı çok mutluyuz. Bu işbirliği Garanti Bankası müşterilerine CashPro Online gibi, risklerini daha efektif yönetmelerini ve tek seferde tüm finansal pozisyonlarını görmelerini sağlayan global hazine ürünlerine erişim hakkı tanıyor. Bu anlaşma bizim için küresel stratejimiz ile paralel olarak, gelişmekte olan pazarlarda faaliyet gösteren müşterilerimize sunduğumuz yatırım bankacılığı, kurumsal bankacılık ve küresel sermaye piyasaları alanlarında çözümleri artırmamıza olanak sağlıyor. Bu bir kazan-kazan durumudur."

Bu konularda ilginizi çekebilir