Gazprom ile SOCAR gaz anlaşmasında el sıkıştı

Rusya Devlet Başkanı Medvedev ile Gazprom Başkanı Miller söz konusu anlaşmayı İlham Aliyev'in hazır bulunduğu törende imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MOSKOVA - Rus Gazprom ve Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) arasında Azeri'nin gazının satın alımıyla ilgili anlaşma imzalandığı bildirildi.

Rus İtar-Tass ajansı, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ile bugün Bakü'ye giden Gazprom Başkanı Aleksiy Miller'ın, SOCAR Başkanı Rovnag Abdullayev ile söz konusu anlaşmayı Medvedev ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in hazır bulunduğu törende imzaladığını duyurdu.

Miller geçen hafta sonu Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, Medvedev'in ziyareti sırasında Azerbaycan ile Azeri gazının alımıyla ilgili anlaşmayı imzalamayı ümit ettiklerini belirterek, "Gazprom Azeri gazını 1 Ocak 2010'dan itibaren satın alabilir" ifadelerini kullanmıştı.

Rusya'nın önerisinin Azeri gazını satın almak isteyen rakiplerinden daha avantajlı olduğunu belirten Miller, şu andaki gaz miktarının az olduğunu ancak bu miktarın ileride yükseltilebileceğini kaydetmişti.