Gazze sanayisinin zararı 47 milyon dolar

Gazze’deki sanayi sektörünün, İsrail’in saldırılarında uğradığı zararın 47 milyon doları aştığı bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RAMALLAH - Filistin Sanayiciler Genel Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in 7 Temmuz’dan beri havadan, karadan ve denizden 29 gün boyunca Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar sonucu sektörlerinin uğradığı zararın 47 milyon doları aştığı belirtildi.

Bombardımanda 134 fabrikanın tamamen yerle bir olduğu ifade edilen açıklamada, saldırılar sebebiyle 30 binden fazla Filistinlinin işini kaybettiği, işsizlik oranının yüzde 55’e yükseldiği kaydedildi.

İsrail'in Gazze’nin ekonomik altyapısını yok etmekle suçlandığı açıklamada, Gazze’deki fabrikaların yeniden çalışır hale gelebilmesi için acil yardım talebinde bulunuldu.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz'da da karadan saldırıya geçmişti. Bir ay devam eden saldırılarının ardından Filistinli gruplarla İsrail arasında dün 72 saatlik ateşkes sağlanmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir