GDO'lu ürünler Berlin'de protesto edildi

Almanya'nın başkenti Berlin'de binlerce kişi, organik tarım ve hayvancılık için yürüdü. Merkel hükümetinin tarım ve hayvancılık politikaları Berlin'de protesto edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Almanya'nın başkenti Berlin'de, hükümetin tarım politikalarını ve GDO'lu ürünleri protesto amacıyla düzenlenen gösteriye binlerce kişi katıldı.   

Başbakanlık binası önünde düzenlenen gösteri için Almanya'nın farklı kentlerinden gelen çiftçiler, hayvan üreticileri, çevre ve tüketici örgütlerinin üyeleri "Genetiğiyle oynanmış gıda istemiyoruz", "Büyüme çılgınlığına son" "Endüstriyel tarım ve hayvancılıktan artık bıktık" yazan dövizler taşıdı.   

Göstericiler, insan sağlığına ve çevreye zarar verdiğini belirttikleri endüstriyel tarım ve hayvancılık uygulamalarını, Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) içeren ürünleri eleştirirken,  taşıdıkları döviz ve posterlerde herkes için beslenme hakkı, gıda ürünlerinde adil fiyatlandırma politikaları istedi. 

Katılımcılar ayrıca AB ile ABD arasında imzalanması planlanan serbest ticaret anlaşmasını da protesto etti.  

Gösteriyi organize eden komitenin üyelerinden Jochen Fritz, "AB Komisyonu kapalı kapılar arkasında bir serbest ticaret anlaşmasını müzakere ediyor ancak bu çiftçilere ve tüketicilere büyük zarar veriyor" şeklinde konuştu. 

Göstericilerin, Postdamer Platz Meydanı'ndan başbakanlık binasına yürümesi nedeniyle polis birçok yolu trafiğe kapattı. Yaklaşık 70 çiftçinin traktörleriyle katıldığı ve başbakanlık önündeki yolları kapattığı gösteri boyunca herhangi bir olay yaşanmadı. 

Almanya genelinde yaklaşık 100 çevre kuruluşu, tüketici koruma örgütü ve çatı kuruluşlarının organize ettiği gösteriye, yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı bildirildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir