Genel grev olaylı başladı: 58 gözaltı var

İspanyol polisi genel greve sert müdahale etti. Olaylarda 58 kişi gözaltına alındı. 9 kişi yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


MADRİD - İspanya'da çalışanlar, hükümetin iş reformunu protesto etmek için sendikaların çağrısıyla genel grev başlattı. Gece yarısı çıkan olaylarda 58 kişinin gözaltına alındığı, 6'sı polis en az 9 kişinin hafif yaralandığı bildirildi. Grev dolayısıyla bazı sendika üyelerinin gece yarısı, hal giriş ve çıkışlarını kapattığı, vardiyalı çalışılan otomobil fabrikalarının önlerinde de olayların çıktığı belirtildi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan ilk açıklamada, olaylar sonrasında İspanya genelinde 58 kişinin gözaltına alındığı, 6'sı polis olmak üzere en az 9 kişinin hafif yaralandığı kaydedildi.

Her şeye rağmen grev gününün "normal" bir şekilde devam ettiğini savunan hükümet yetkilileri, sabah saatlerinde Barcelona, Madrid gibi büyük kentlerde metro ve otobüs ulaşımında asgari hizmetin verildiğini ve sorun yaşanmadığını duyurdu. Ancak verilen haberlerde, işçilerin özellikle Barcelona'da yaptıkları eylemlerde lastik yakarak bazı yolları kapattığı bildirildi.

Bu arada ülkenin iki büyük işçi sendikası CC.OO. ve UGT'den yapılan açıklamada, gece yarısı başlayan genel grevin ilk olarak metal, altyapı-inşaat ve maden sektörlerinde hissedildiği, belediyelerde çöp toplama hizmetinin de büyük oranda verilmediği kaydedildi. Sendikalar, genel greve katılımın yüzde 89 düzeyinde olduğunu belirtti. Öte yandan genel grevden dolayı Madrid'deki Telemadrid, Endülüs'teki Canalsur gibi özerk yönetimlere ait bazı yerel kanallar yayınlarını durdurdu.

(AA)
 

Bu konularda ilginizi çekebilir