Goldman Sachs başkan yardımcısı izne ayrıldı

SEC'in dolandırıcılık suçlamasıyla dava açtığı Goldman Sachs'ın başkan yardımcısı Tourre'nin gönüllü izne ayrıldığı açıklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK- ABD'de Sermaye Piyasası Kurulunun (SEC) dolandırıcılık suçlamasıyla dava açtığı yatırım bankası Goldman Sachs'ın Başkan Yardımcısı Fabrice Tourre, izne ayrıldı.

Goldman Sachs sözcüsü Michael Duvally, soruşturmanın odağındaki isim olan ve şirketin Londra'daki bürosunda çalışan Tourre'nin, "gönüllü olarak bir süre izne ayrılmaya karar verdiğini" açıkladı. 

SEC'in Goldman Sachs'a açtığı davada ismi geçen Fabrice Tourre, şirketin oluşturduğu "Abacus" adlı tutsat (mortgage) ürününde önemli sorumluluğu bulunmakla suçlanıyor.

Bu arada İngiltere Finansal Hizmetler Denetleme İdaresinin (FSA), resmi inceleme başlattığı Goldman Sachs'a bağlı Londra merkezli Goldman Sachs International, "SEC'İn suçlamalarının tamamıyla temelsiz olduğunu ve FSA ile işbirliği yapmak için sabırsızlandıklarını" açıkladı.

SEC, Goldman Sachs'ın tutsata dayalı bir finansal ürün için yanlış bilgi vererek ve bazı önemli bilgileri gizleyerek dolandırıcılık yaptığı suçlamasıyla banka hakkında dava açmıştı.

Riskli tutsata dayalı ürünlerde Goldman Sacs firmasının yaptığı hile sonucunda yatırımcıların milyarlarca dolar zarar ettiğini bildiren SEC, "Goldman Sachs zarar etmesi kesin gözüyle bakılan yatırım ürününe (Abacus) ilişkin bilgileri gizleyerek sattı ve sattığı ürünlerde satış pozisyonu alarak ayrıca kar elde etti" ifadesini kullanmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir