Google, Türkiye'yi 'harika bir pazar' olarak görüyor

Google UK Perakende Direktörü Fitzgerald, Türkiye nüfusunun yarısının internet kullandığını belirterek, Türkiye'yi 'harika bir pazar' olarak netelendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Google UK Perakende Direktörü Peter Fitzgerald, Türkiye'de nüfusun yarısının internet kullandığını ve nüfusun yüzde 70'inin genç olduğunu belirterek, "O yüzden harika bir pazarsınız. Ortam çok güzel. Öncelikle mobil olun ve mutlaka bu mobil cihazlar söz konusu olduğunda tek bir dünya haline gelin" dedi.

Fitzgerald, CardFinans'ın sponsorluğunda düzenlenen 11. Perakende Zirvesi'nin son gününde "Mobil Perakendede Başarının Temel İlkeleri" konulu panelde yaptığı konuşmada Türkiye'de internet ve teknoloji kullanımına ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de nüfusun yarısı interneti kullanıyor. Türkiye'de nüfusun yüzde 70'i genç. O yüzden harika bir pazarsınız. Ortam çok güzel. Öncelikle mobil olun ve mutlaka bu mobil cihazlar söz konusu olduğunda tek bir dünya haline gelin. 1 milyar insan mobil internet kullanıyor. Smart telefon kullanan 300 milyon kişi var. 5 yıl içinde 2 katına çıkacak. Türkiye'de de daha da fazla yükseliş olacak. Tablet bilgisayarlar da çok önem kazandı. 2012'de ıPhone ve ıPad'de 100 milyon dolarlık bir satış olacak."

Tablet kullanıcılarının normal bilgisayar kullanıcılarına göre daha fazla harcama yaptıklarına işaret eden Fitzgerald, yeni dönemde mobil iş yapmanın daha etkili ve güçlü hale geleceğini kaydetti.

Fitzgerald, çok kanallı düşünmek gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Türkiye'de internette haftada ürünler için 11 milyon arama oluyor. Kıyafet konusunda biraz daha az 9 milyon arama var. Elektronik eşya daha da az. İngiltere gibi bir ülkede aramaların yüzde 14'ü mobil cihazlardan gerçekleşiyor. Bütün aramaların yüzde 8'i mobil Türkiye'de. Geçtiğimiz yıl 3 kat arttı."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir