Hanehalkı tasarruf oranı geriledi

Eurostat verilerine göre, Euro Bölgesi'nde hanehalkı tasarruf oranı yılın ikinci çeyreğinde yüzde 12,9'a, AB'de ise yüzde 10,4'e geriledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FRANKFURT - Euro Bölgesi'nde hanehalkı tasarruf oranı yılın ikinci çeyreğinde yüzde 12,9'a, Avrupa Birliği'nde (AB) ise yüzde 10,4'e geriledi.  

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) verilerine göre, 18 üyeli Euro Bölgesi'nde hanehalkı tasarruf oranı bu yılın ilk çeyreğindeki yüzde 13,1 seviyesinden, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 12,9'a, 28 üyeli AB'de ise ilk çeyrekteki yüzde 10,7'den yüzde 10,4'e geriledi.  

AB'de hanehalkı yatırım oranı ise yılın ilk çeyreğine kıyasla ikinci çeyrekte yüzde 7,8'le sabit kaldı. Söz konusu oran Euro Bölgesi'nde ise ilk çeyrekteki yüzde 8,3'ten ikinci çeyrekte yüzde 8,2'ye geriledi.  

Bölgede, söz konusu dönemde nominal bazda hanehalkı geliri yüzde 0,2 ve tüketim yüzde 0,4 artış kaydetti. Reel bazda ise kişi başına düşen hanehalkı geliri önceki çeyrekte yüzde 0,4'lük düşüşün ardından ikinci çeyrekte yüzde 0,2 arttı. 

Öte yandan, bu yılın ikinci çeyreğinde Euro Bölgesi'nde iş yatırımları yüzde 21,6 ile ilk çeyreğe oranla değişmedi. AB'de de söz konusu oran aynı dönemde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 21,9'la sabit kaldı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir