Hindistan-Pakistan sınırında çatışma

Hint askerleriyle ülkeye girmeye çalışanlar arasında çıkan çatışmada 6 kişi hayatını kaybetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hint yetkililer, Hindistan ile Pakistan arasındaki fiili sınır olan Keşmir'de, askerlerle ülkeye girmeye çalışanlar arasında çıkan çatışmada 6 kişinin öldürüldüğünü bildirdi.

Hindistan Ordu Sözcüsü Rajesh Kalia, askerlerin Cammu Keşmir bölgesindeki Uri kasabasında ülkeye girmeye çalışan silahlı kişilerle çıkan çatışmada 5 kişinin öldürüldüğünü ifade etti.

Gurez kasabasında çıkan diğer bir çatışmada da bir kişinin öldürüldüğünü belirten Kalia, olayda yaralanan asker olmadığını dile getirdi.

Hindistan ile Pakistan arasındaki Keşmir Kontrol Hattı'nda iki ülke askerleri arasındaki çatışmalar, Keşmir'deki gerilimin tırmandığı 2016'nın son aylarından bu yana sık sık yaşanıyor.

Himalayalar'da Hindistan ve Pakistan arasında Müslüman nüfusun yoğun olarak yaşadığı bölge Keşmir, iki ülkenin İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947 yılından bu yana egemenlik tartışmalarına konu oluyor.

Cammu Keşmir'deki Müslüman direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsızlık ya da Pakistan'a bağlanmak için eylem yapıyor.

Bölgedeki şiddet olaylarında bugüne kadar yaklaşık 70 bin kişi yaşamını yitirdi.