Hollande'dan Ukrayna'ya referandum tepkisi

Hollande, Kırım'da Rusya'ya bağlanma konusunda alınan referandum kararıyla ilgili, "Ukrayna’nın bizzat kendisi karar vermeden Kırım’ın geleceği üzerine bir referandum düzenlenemez" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Ukraynalı muhalif liderlerden Vitali Klitschko’yu Elysée sarayında kabul eden Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Rusya ve Kırım'ı kastederek, "İki kültür arasında tarihi ve kültürel bağlar olabilir. Ukrayna’nın bizzat kendisi karar vermeden Kırım’ın geleceği üzerine bir referandum düzenlenemez. Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliği  tartışılamaz" diye konuştu.

Hollande, uluslararası toplumun ve özellikle Avrupa Birliği'nin bizzat harekete geçerek Ukrayna’ya yardım götürmesi gerektiğini belirtti.

Putin’le diyaloğa açığız

Rusya ile diyalog kapısının daima açık tutulması gerektiğini kaydeden Hollande, "Putin ne kadar baskıcı bir yaklaşım sergilese de her türlü diyalog teklifine açığız" ifadesini kullandı.

Hollande, uluslararası toplum, Avrupa ve Fransa’nın Ukrayna’nın toprak bütünlüğü çerçevesinde ortak hareket edeceğini vurguladı.