Hükümet öğretmenlerin 15 Mayıs'ta grevi bırakmalarını istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA  - Yunanistan'da hükümet, mali krizle mücadele kapsamında alınan tasarruf önlemleri çerçevesinde ortaöğretimde ders saatlerinin artırılması ve buna yönelik atamaları protesto eden öğretmenlerin yıl sonu sınavlarına girmeme kararına tepki gösterdi.

Hükümet, greve gidenlerle yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalmasının ardından aldığı kararla öğretmenlere, yıl sonu sınavlarının başlangıç tarihi olan 15 Mayıs'tan itibaren işbaşı yapmalarını isteyen yazı gönderdi. Başbakan Antonis Samaras tarafından imzalanan yazıların sabahtan itibaren yaklaşık 85 bin öğretmenin adresine teslim edilmeye başlandığı bildirildi.

Öte yandan, eylemlerini sürdürmekte kararlı olduklarını açıklayan Ortaöğretim Görevlileri Birliği (OLME) ise üyelerinin gönderilen yazıları kabul etmeyeceklerini açıkladı. OLME, hükümetin bu konudaki kararının iptali için yargıya başvurdu.

OLME'den yapılan açıklamada, hükümetin kararına karşı akşam Atina'da kent meydanında protesto gösterisi düzenlenmesinin kararlaştırıldığı ifade edildi.

ADEDY, 24 saatlik destek grevi kararı aldı
Bu arada, Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDY) da eğitimcilerin eylemlerine destek amacıyla 16 Mayıs'ta 24 saatlik genel grev kararı aldı.
Konfederasyondan yapılan açıklamada, "hükümetin despotça tutumunu protesto amacıyla" alındığı belirtilen grev kararının, Öğretim Görevlileri Federasyonu (DOE) ile gerçekleştirilen ortak toplantı sonucunda kararlaştırıldığı belirtildi.