İBB ve TOKİ'nin 'görünümü' de pozitife çıktı

Moody's, İBB ve TOKİ'nin kredi notu görünümünü Türk hükümeti ile yakın faaliyetleri ve finansal ilişkileri nedeniyle artırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Moody's, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ'nin  kredi notlarının görünümlerini 'durağan'dan 'pozitif'e çıkardı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notlarının görünümlerini 'durağan'dan 'pozitif'e yükseltmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) görünümlerini de 'durağan'dan 'pozitif'e çıkardı.

Moody's açıklamasında, İstanbul'un değerli reel ve finansal varlıkları olduğu, ayrıca sağlam bir finansal dengeye sahip olduğu belirtildi. 

Açıklamada ayrıca, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin görünümündeki değişiklik, ulusal ekonomideki stratejik rolünü, aktif mali yönetimini ve mali esnekliğini yansıtmaktadır" denildi. Ayrıca, İBB'nin sağlam bir bilançosunun olduğu vurgulandı.

Moody's analisti Francesco Soldi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ'nin görünümlerinin Türkiye'nin görünümüne paralel olarak yükseltilmesini bu iki kuruluşun Türk hükümeti ile yakın faaliyetleri ve finansal ilişkilerinden kaynaklandığını vurguladı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir