IBM ve Apple'ın rekabeti işbirliğine dönüştü

Bilişim devi, kurumsal müşterilerine iPhone ve iPad satacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DIŞ HABERLER - Apple önceki gece IBM ile akıllı telefonlarının kurumsaldaki mevcudiyetini güçlendirecek büyük bir stratejik ortaklık imzaladığını açıkladı. İki şirket güçlü yanlarını kullanarak Apple’ın satışlarının artırmasını hedefliyor olacak.

IBM kurumsala satış gücünü iPhone ve iPad’leri satmak için kullanırken iOS işletim sistemleri için bulut hizmetleri geliştirerek yüzden fazla sektöre özel çözüm üretiyor olacak. Bugün Apple ve IBM’in işbirliği yapması şaşırtıcı gelmiyor olsa da, 30 yıl önce iki dev yeni tomurcuklanan masa üstü bilgisayar pazarı için kıyasıya rekabet etmişti. Apple’ın kurucusu Steve Jobs’un IBM’in logosu önünde hareket çektiği ikonlaşmış fotoğrafının ardından yıllar sonra, zamanın ve ihtiyaçların değişmesiyle iki büyük rakibin çok önemli bir işbirliği yapması sektörün diğer devlerini önümüzdeki günlerde zorluyor olacak. Anlaşma kapsamında büyük Apple alımlarını yapan şirketlere özel tasarlanmış Apple- Care adlı bir programla kullanıcılar donanım 7/24 donanım desteği alabiliyor olacak.

IBM’in 100 binden fazla danışman ve yazılım geliştiricisi aracılığıyla satılan iPhone ve iPad’ler, IBM’in büyük şirketlerin ihtiyacı olan ve üretkenlik araçları içeren MobileFirst adlı platformu içeriyor olacak. Apple CEO’su Tim Cook CNBC’ye verdiği bir röportajda iki şirketin arasında uzun yıllardır devam eden düşmanlıktan vazgeçmenin zamanı geldiğini ifade etti. Cook, “30 yılda rekabetten işbirliğine uzanan bu yolculuktan en fazla fayda sağlayacak olanlar sunduklarımızla işlerini daha üretken hale getirebilecek olan kurumsal müşterilerimiz olacak.” diye konuştu. Fortune 500 şirketlerinin yüzde 98’inden fazlası iPhone ve iPad’lerle çalışıyorken, Global 500 şirketlerinin ise yüzde 92’si iOS aygıtlarını kullanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir