İfade ve düşünce özgürlüğü mercek altında

AB,düşünce ve ifade özgürlüğünü incelemek üzere bir temsilcisini Türkiye'ye gönderecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

STRASBOURG - Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Tnorbjorn Jagland, ifade ve düşünce özgürlüğü konusunda bir temsilcisinin incelemelerde ve temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gönderileceğini söyledi.

Jagland, bugün Strasbourg'da düzenlediği basın toplantısında, İsviçreli Gerard Stoudmann'ın, genel seçimlerin ardından ifade ve düşünce özgürlüğü konusunda hükümet ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle temaslarda ve incelemelerde bulunmak üzere Türkiye'ye gideceğini açıkladı.

Avrupa Konseyi temsilcisinin Türkiye'de tutuklu bulunan gazetecilerle de görüşmek istediğini kaydeden Genel Sekreter, Stoudmann'ın hazırlayacağı raporu sonbaharda kendisine sunacağını söyledi.

Jagland, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Nisan ayında Strasbourg'a yaptığı ziyaret sırasında, basın özgürlüğü konusundaki gelişmelerle ilgili olarak Türkiye'ye bir heyet göndermek istediklerini söylemişti.

Genel Sekreter Jagland, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmede, Türkiye'deki basın özgürlüğü konusunun ayrıntılı bir şekilde gündeme geldiğini, Türkiye'de basın özgürlüğü konusundaki gelişmelerden ''endişe duyduklarını'' ifade etmişti.

Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'ye bir heyet gitmesini önerdiğini kaydeden Jagland, Avrupa Konseyi'nin bu öneriyi kabul ettiğini belirterek, Başbakan Erdoğan'ın bu konuda ''olumlu ve yapıcı'' bir tutum sergilediğini söylemişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir