IKBY hükümetinden Süleymaniye Valisi'ne "yas" tepkisi

IKBY Hükümeti, Süleymaniye Valisi'nin TSK ve Özgür Suriye Ordusu'nun Afrin kent merkezinde tam kontrolü sağlaması dolayısıyla Süleymaniye'de 3 gün yas ilan etmesine itiraz ederek, valinin böyle bir yetkisinin olmadığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) hükümeti, Süleymaniye Valiliği'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin kent merkezinde tam kontrolü sağlaması dolayısıyla yas ilanının geçerli olmadığını açıkladı.

IKBY'de muhalefetin başını çeken Goran (Değişim) Hareketi'nden Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir, dün akşam yaptığı yazılı açıklamada, TSK'nin Afrin kent merkezinde tam kontrolü sağlaması dolayısıyla Süleymaniye'de 3 günlük yas ilan etmişti.

IKBY hükümeti ise Vali Ebubekir'in yas ilanına itiraz ederek yaptığı yazılı açıklamada, bu türden karar yetkisinin hükümete ait olduğunu ve valilerin yas ilan edemeyeceğini belirtti.

Süleymaniye kentinde geçen yıl vefat eden Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin kurduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) güçlü konumda. Erbil ve Duhok kentlerinde ise eski IKBY Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) hakimiyeti daha çok hissediliyor. Aynı zamanda KDP, koalisyon hükümetinde çoğunluğu elinde tutuyor.

Süleymaniye'de 3 günlük yas ilan edildiSüleymaniye'de 3 günlük yas ilan edildi

 

Bu konularda ilginizi çekebilir