İki eski banka yöneticisine 'dolandırıcılık' suçlaması

Banco Pastor'un eski yönetim kurulu başkanı Jorge Gost Gijon ve eski başkanı Jose Maria Arias Mosquera, "dolandırıcılık" suçundan yargılanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD - İspanya'da finans krizinden en çok etkilenen bankalardan biri olan ve 2011 yılında Banco Popular tarafından satın alınan Banco Pastor'un iki eski üst düzey yöneticisi "dolandırıcılık" suçundan yargılanacak. 

Banco Pastor'un eski yönetim kurulu başkanı Jorge Gost Gijon ve eski başkanı Jose Maria Arias Mosquera hakkında, banka yönetiminde dolandırıcılık ve ticari bir belgede sahtecilik gibi bazı suçlardan dava açıldı.

Banco Pastor'un küçük bir hissedarının başvurusu üzerine açılan davada, bankanın iki üst düzey yöneticisinin, 2008, 2009 ve 2010 yıllarında bankaya ait olan şirketlerin hesaplarında sahtekarlık yaptıkları iddia ediliyor. 

Davada, iki banka yöneticisi hakkında ''bankanın yasal olarak iflas durumunda olmasına rağmen borcunu ödeme gücüne sahipmiş gibi gösterdikleri ve bu durumda borsada işlem yaparak küçük çaplı müşterileri kandırdıkları" suçlamaları yöneltiliyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir