İki şirket Moody's'in negatif takibinde

Moody's Erobank Tekfen ve Finansbank'ın uzun vadeli global yerel para cinsinden mevduat notu, olası bir indirim için izlemeye alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Eurobank Tekfen'in uzun vadeli global yerel para cinsinden (GLC) mevduat notunu olası bir indirim için izlemeye aldı. Moody's Eurobank Tekfen'in diğer kredi notlarının bu gelişmeden etkilenmediği belirtildi.

Moody's'ten yapılan açıklamada, notun izlemeye alınmasının EFG Eurobank Ergasias'in Finansal güç notunun olası bir indirim için izlemeye alınmasının doğrudan sonucu olduğu belirtildi. Moody's Eurobank Tekfen'in BA1 olan durağan görünümlü notunun Banka'nın tek başına ayakta kalma gücünü kapsadığını belirtti.

Finansbank'a da izleme

Moody's, Finansbank'ın A3 olan uzun vadeli global yerel para cinsinden (GLC) mevduat notunu da olası bir indirim için izlemeye aldı. Buna gerekçe olarak da Yunanistan'ın en büyük bankası ve Finansbank'ın yüzde 95 oranında hissedarı olan National Bank of  Greece'in finansal güç notunun olası bir indirim için izlemeye alınmasının doğrudan bir sonucu olduğu belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir