IMF, Yunanistan'a yardım çağrısında bulundu

IMF Başkanı Strauss-Kahn, AB ülkelerin, ekonomik krizle boğuşan Yunanistan'a şekilde yardım etmesini istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominuqie Strauss-Kahn, AB'de euro kullanan ülkelerin, ekonomik krizle boğuşan Yunanistan'a bir şekilde yardım etmesini istedi.

Fransız RTL radyo kanalının sorularını yanıtlayan IMF Başkanı, Yunan hükümetinin son aldığı kararları, "uygulanması zor önlemler" olarak yorumladı ve söz konusu durumun AB'nin euro kullanan ülkeleri için de zor olduğunu belirterek, gerekli yardımın Yunanistan'a yapılması çağrısında bulundu.

Strauss-Kahhn, IMF'nin de Yunanistan'a yardım edeceğini hatırlatarak, bu amaçla IMF'den bir heyeti Yunan hükümetine teknik destek vermek için Atina'ya gönderdiğini söyledi.

IMF Başkanı, talep geldiğinde kurum olarak kendilerinin de gerekli müdahaleyi yapacaklarını bildirdi.

Strauss-Kahhn, Yunanistan'daki krizin, euro para bölgesini zayıflattığı görüşüne de katılmadığını sözlerine ekledi.

IMF Başkanı, Cumhurbaşkanlığı koltuğuna göz dikti

Öte yandan Fransa'da 2012 cumhurbaşkanlığı seçimleri için en şanslı adaylar arasında gösterilen IMF Başkanı Strauss-Kahn, "gerekli koşullar oluştuğunda" IMF'deki görev süresinin bitmesini beklemeden seçimlerde aday olabileceği mesajını verdi.

RTL radyo kanalının sorusunu yanıtlayan IMF Başkanı Strauss-Kahn, görev süresinin bitmesini beklemeden, cumhurbaşkanlığı için aday olma ihtimalini dışlamadı.

Strauss-Kahn, "Şu anda, IMF'deki görev süremi tamamlamak istiyorum. Ama bazı koşullara göre, bu soruyu kendime tekrar sorabilirim" diye konuştu.

IMF başkanının görev süresi 2012 Kasım ayında doluyor. Fransa cumhurbaşkanlığı seçimleri de, yine aynı yılın ilkbahar aylarında düzenlenecek.

Sosyalist Parti'nin 2011 yılı sonunda cumhurbaşkanı adayını belirlemesi bekleniyor.

Sarkozy'nin popülaritesi yüzde 31'e düştü

TNS kamuoyu araştırma merkezinin Le Figaro gazetesi için dün düzenlediği anket, Sarkozy'nin popülaritesinin yüzde 31'e düştüğünü ortaya koymuştu.

Yine aynı araştırma, Sosyalist Parti'nin iktidarda olduğu dönemde Ekonomi Bakanlığı görevinde bulunan Dominique Strauss-Kahn'ın popülaritesinin ise giderek arttığını göstermişti.

Araştırmaya göre Fransızların yüzde 44'ü, küresel ekonomik krizle mücadelede prestijini tekrar artıran 60 yaşındaki Stauss-Kahn'ın, ülke yönetiminde tekrar önemli görevler almasını istiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir