IMF'den finans sektörüne eleştiri

IMF Başkanı Lagarde, bankacılık endüstrisinin gerekli reformları gerçekleştirmek konusunda oldukça yavaş olduğunu belirterek, endüstrinin halen kısa vadeli kârlılığa odaklandığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA -  IMF Başkanı Christine Lagarde, bankacılık endüstrisinin küresel görünümüne ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu. İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin haberine göre, Lagarde, bankacılık endüstrisinin küresel görünümüne ilişkin "Davranışlarda bir takım değişiklikler olsa da, değişim yeteri kadar derin ve geniş değil. Endüstri uzun vadeli temkinli olmak yerine kısa vadeli karlılığa değer veriyor" ifadelerini kullandı.

"Bankalar güvenli bir finansal sistem oluşturmakta çok yavaş"

Londra’da düzenlenen bir konferansta da konuşan Lagarde, bankaların daha güvenli bir finansal sistem oluşturmak konusunda “çok yavaş” olduklarını, bankacılık endüstrisinde bazı bankaların bu yavaşlatmayı daha sıkı kuralların uygulanmasını engellemek için yaptığını öne sürdü. 

"Bazı saygın şirketler en basit  etik kuralların bile çiğnendiği  skandallara gömüldü"

Lagarde, son dönemde sıklıkla gündeme gelen manipülasyon ve libor skandalına da değinerek, "Bazı saygın şirketler en basit  etik kuralların bile çiğnendiği  skandallara gömüldü" ifadesini kullandı. Lagarde küresel ekonomi için halen iflas etmek için çok büyük olan ve devletlerden kurtarma paketi bekleyen büyük firmaların önemli sorunların başında geldiğini anlattı.

Christine Lagarde açıklamasında, halen sorunlu bankaların ekonomin geleceği için “sistemik risk” oluşturduğunu vurgulayarak, mevcut risklerin önüne geçmek için “daha sert ve sıkı denetimin” gerektiğinin altını çizdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir