IMF'den Norveç'e tam not

IMF, yayınlamış olduğu yıllık değerlendirme raporunda, Norveç hükümetinin hazırlamış olduğu ekonomi programının ekonomideki büyüme ile olan uyumundan övgüyle söz etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

IMF’nin bu seneki yıllık değerlendirme raporunda Norveç ekonomisinin başarılı grafiğine dair önemli noktalar ele alındı.

Ülkenin GSYİH’nda bu yıl yüzde 1,4 oranında artış olacağı bildirilirken, artışın gelecek yıl da devam edeceği fakat bu durumun hükümetin 2015 yılı için belirlediği ulusal bütçeye ait öngörüler çizgisinde kalacağı ifade edildi. Ayrıca, işsizliğin nispeten artacağı fakat tüm şartlar göz önünde bulundurulduğunda düşük bir seviyede kalacağı kaydedildi.

IMF’in değerlendirmesiyle ilgili olarak hükümet adına açıklama yapan Maliye Bakanı Siv Jensen, "IMF heyetinin  hükümet  tarafından revize edilmiş yeni ulusal bütçe dahilinde yer alan ekonomi programını desteklediğini belirtti. Jensen ayrıca Norveç hükümeti tarafından ekonominin karşılaştığı tehlikelerle ilgili hazırlamış olan analizlerinde heyet tarafından onaylandığını" bildirdi.

Raporda  ayrıca, Norveç ekonomisinde büyük bir rolü olan petrol sektörünün sürdürülebilir büyümedeki risklerine vurgu yapılarak, rekabet edebilirliği yüksek olan diğer sektörlerin daha önemli bir konuma getirilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

IMF’nin bu yılki raporunda özel olarak incelenen Norveç ekonomisi özellikle mali sistemin iyi yönetilmesi açısından dikkat çekici bulunuyor. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir