İngiliz bankalarından hükümete Brexit desteği

İngiliz bankaları ve sigorta şirketleri, AB ile imzalanması planlanan ticaret anlaşmasına finansal hizmetler sektörünün de dahil edilmesi konusunda İngiliz hükümetine destek verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiliz bankaları ve sigorta şirketleri, Avrupa Birliği (AB) ile gelecekteki ilişkilere yönelik bir ticaret anlaşmasına finansal hizmetler sektörünün de dahil edilmesi konusunda İngiliz hükümetinin ortayla koyduğu talebe destek verdi.

Londra'nın finans bölgesi City of London'ın politika başkanı Catherine McGuinness, AB'nin takındığı tavrın Avrupa ekonomisini daha çok vuracağını savundu. McGuinness, "Finansal hizmetlerin nihai bir ticaret anlaşmasının parçası olmasını reddetmek, şüphesiz tüm Avrupa ekonomisine zarar verir, büyümeyi sınırlar ve istihdamı riske atar. AB'yi müzakere ekibine finansal hizmetlerin nihai ticaret anlaşmasının bir parçası olması için esneklik vermesi konusunda uyarıyoruz" diye konuştu.

İngiliz sigorta şirketlerini lobi kuruluşu Association of British Insurers da (ABI) finansal hizmetlerin bir ticaret anlaşmasında yer alamayacağı anlayışının reddedilmesi çağrısı yaptı. ABI Genel Direktörü Huw Evans, "Herkesin dogmalardan vazgemesi ve bir masanın etrafında toplanması zamanı" dedi.

AB, İngiltere'nin önerilerini reddettiAB, İngiltere'nin önerilerini reddetti

 

Bu konularda ilginizi çekebilir