'İngiltere 2017'de yüzde 1,2 büyür'

PwC, 2017 yılında tüketici harcamalarında İngiltere'de büyümenin yüzde 2 civarına yavaşlayacağını tahmin ederken 2017 sonu için TÜFE beklentisini ise yüzde 2,3 olarak ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere'de ekonomik büyümenin, 23 Haziran'da yapılan AB referandumu sonrasında, özellikle tüketici harcamaları ve hizmet sektörünün etkisiyle beklenenden daha iyi bir performans gösterdiğini belirten PwC, 2016 yılında büyümenin yüzde 2,0 civarında gerçekleşmesinin muhtemel olduğunu vurguladı.

Temel senaryolarında İngiltere'de büyümenin 2017 yılında ise AB'den ayrılık süreciyle birlikte artacak siyasi ve ekonomik belirsizliğin işletme yatırımlarına etkisiyle yüzde 1,2 civarına yavaşlayacağını tahmin eden PwC, İngiltere ile AB arasındaki ticari ilişkilerin geleceğine dair belirsizliğin işletme yatırımlarını düşürecek en önemli faktör olacağını vurguladı.

PwC, 2017 yılında tüketici harcamalarında büyümenin yüzde 2 civarına yavaşlayacağını tahmin ederken 2017 sonu için TÜFE beklentisini ise yüzde 2,3 olarak ifade etti.

2017 yılında hizmet sektöründe büyümenin yavaşlayacağını ancak pozitif olacağını belirten PwC, inşaat sektörünün ise düşük yatırım seviyesinden sıkıntı çekeceğini öngördü. Aynı nedenle sermaye malı üreticilerinin de sıkıntıları olacağını tahmin eden PwC, bazıihracatçı imalatçıların ise zayıf GBP'den fayda sağlamalarını bekliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir