İngiltere Brexit'ten zarar görmedi

İngiltere ekonomisi Brexit kararı sonrası büyümeyi sürdürdü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma kararının (Brexit) ardından ülkede devam eden güçlü tüketim, 2016'nın son çeyreğinde ekonomik büyümeyi destekleyerek yavaşlama beklentilerini boşa çıkardı.

GSYH, Ekim-Aralık arasında yüzde 0.6 artarak Haziran'da yapılan referandumdan sonraki çeyrekte görülen ortalamanın üstündeki hızını korudu.

İngiltere Ulusal İstatistik Bürosu'nun verilerine göre tüketicilerin eğilimine en duyarlı olan hizmetler sektörü en çok kazandıran sektör olurken, sanayi ve inşaat sektörleri ise yavaşladı.    

İstatistik Bürosu, 2016 yılının tümündeki büyümenin 2015'teki yüzde 2.2'den küçük bir düşüşle yüzde 2.0 olduğunu açıkladı. Bunun nedeninin ise referandumdan önceki çeyrekte yaşanan zayıf büyüme olduğu belirtildi.

Verinin açıklanmasından sonra sterlin euro karşısında  üç haftalık zirvesini gördü ve 10 yıllık devlet tahvillerinin getirisi Aralık ortasından bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Pek çok ekonomist, Brexit kararından sonra İngiltere'nin resesyon tehlikesi ile karşı karşıya kalacağını tahmin etmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir