İngiltere hükümeti, Suriye'ye olası saldırı için toplanacak

İngiltere Başbakanı May, Suriye konusunda bugün kabinesini toplayacak. May'in bakanlardan, Suriye'nin kimyasal silah tesislerine karşı askeri harekat yapılması için onay isteyebileceği belirtiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere Başbakanı Theresa May, Suriye sorununu görüşmek üzere bugün kabinesini toplantıya çağırdı.

Medya haberlerine göre toplantıdan, İngiltere'nin Suriye'deki kuşkulu kimyasal saldırıya verilecek askeri karşılık hazırlığına katılması kararı çıkabilir.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'ye karşı her an bir askeri harekata girişebileceği konusunda Rusya'yı uyarmış ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a desteği nedeniyle Rusya'yı sert biçimde eleştirmişti.

BBC, May'in ABD önderliğinde başlayacak operasyona katılma konusunda onay vermeye hazır olduğunu ve bunun için önceden parlamentodan onay almayı beklemeyeceğini duyurdu.

Daily Telegraph gazetesi de May'in İngiliz denizaltılarının çok yakına başlayabilecek bir askeri saldırıya katılmak üzere Suriye'yi vuracak menzile girmeleri için emir verdiğini bildirdi.

Sky News televizyonuna göre May bugün bakanlarından, Suriye'nin kimyasal silah tesislerine karşı askeri harekat yapılması için onay isteyecek.

May dün yaptığı bir açıklamada, "Cumartesi günü Duma'da meydana gelen kimyasal silah saldırısı şoke edici ve barbarca bir eylemdir. Kimyasal silahların kullanılmasına, karşı çıkmak şarttır" demişti.

Rus savaş gemileri Suriye'deki üsten ayrıldıRus savaş gemileri Suriye'deki üsten ayrıldı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir