İngiltere Trump'u Parlamento'da tartışacak

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'den başkan aday adayı Trump'ın Birleşik Krallık'a girişinin yasaklanması için başlatılan imza kampanyasının ardından konu İngiliz Parlamentosu'nda tartışacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'den başkanlık yarışına giren iş adamı Donald Trump'ın Müslümanlara ve Londra'ya yönelik sözlerine tepki olarak Birleşik Krallık'a girişinin yasaklanması için başlatılan imza kampanyasının ardından İngiliz vekiller, konuyu parlamentoda ele alacak.

İngiliz Parlamentosu'nun internet sayfasındaki online dilekçe sisteminde Trump'ın, Birleşik Krallık'a girişinin yasaklanması talebiyle 8 Aralık 2015'de başlatılan imza kampanyasına destek verenlerin sayısı yarım milyonu geçti. Sistemde, 10 bin imza toplayan dilekçelere hükümet teamülen yanıt verirken, imza sayısı 100 bini bulduğunda da dilekçenin parlamentoda tartışılması olanağı doğuyor.

Gelişmelere ilişkin açıklamada bulunan İngiliz Parlamentosu Dilekçi Komisyonu Başkanı ve muhalefetteki İşçi Partisi'nin Milletvekili Helen Jones, "Herhangi bir dilekçenin tartışılmaya açılması kararı, komisyonun sadece bu konuyu tartışmaya uygun bulduğu anlamına geliyor. Bu imza kampanyaları ve dilekçelerin tartışılması için bir zaman çizelgesi hazırlanmasıyla komisyon, hükümetin Donald Trump'ın Birleşik Krallık'a girişini engelleyip engellememesi yönünde herhangi bir görüş bildirmiyor" dedi.