İngiltere ve Çin'den borsalar arası iş birliği

İngiltere Maliye Bakanı Osborne, " İngiltere ve Çin borsalar arası iş birliğine hazırlanıyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, İngiliz ve Çin borsalarındaki hisselerin her iki borsada işlem görmesi için fizibilite çalışmalarına başlanmasına karar verildiğini açıkladı. 

Maliye Bakanı Osborne, Çin'e gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Şanghay Borsası'nda yaptığı konuşmada, önümüzdeki dönemde İngiltere ve Çin borsalarının daha sıkı iş birliği yapabileceğinin ilk işaretlerini verdi. 

Osborne, "Londra ve Şanghay borsalarının resmi olarak bağlantılı olduğunu, İngiliz şirketlerinin Çin'in tasarruflarından finansman elde ettiğini, Çinli şirketlerin de Londra'da listelendiğini görmek istiyorum" dedi. 

Çin hükümeti ile yapılan görüşmelerin ardından iş birliğinin boyutlarını ele alacak fizibilite çalışmasının başlamasına karar verildiğini vurgulayan Osborne, Çin için batıdaki en iyi ortağın İngiltere olduğunu belirtti. 

Osborne, "Manşetler ne söylerse söylesin, karşı karşıya kalınan zorluklara rağmen Çin'den kaçmamamız lazım" değerlendirmesinde bulundu. 

Osborne, küresel finans piyasalarındaki oynaklıklara rağmen İngiltere ve Çin'in daha yakın iş birliği yaparak ekonomilerini güçlendirebileceklerine de dikkati çekti. 

Öte yandan İngiltere'nin, Çin'in nükleer uzmanlığından da faydalanmanın arayışı içerisinde olduğu dile getiriliyor. 

İngiltere Hazinesi'nin dünkü yazılı açıklamasında, ülkenin güneybatısındaki Somerset - Hinkley Burnu'nda yapılması planlanan nükleer santral projesi için 2 milyar sterlin değerinde garanti vermeyi taahhüt ettiği bildirilmişti. Yaklaşık 24,5 milyar sterline mal olacak Hinkley Point nükleer santralinin, Fransız firması EDF ve Çin'in kamu şirketlerinden CGNC ve CNNC tarafından inşa edilmesi planlanıyor. Nükleer santralin, 2023 yılında tamamlanmasının ardından ülkenin toplam enerji ihtiyacının 

Bu konularda ilginizi çekebilir