İngiltere'de iki bakan daha belirlendi

İngiltere'de Adalet Bakanlığına Michael Gove, Kadın ve Eşitlikler Bakanlığına Nicky Morgan getirildi. Kabine oluşturma çalışmalarının yarın tamamlanması öngörülüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Birleşik Krallık'ta bu hafta yapılan genel seçimin ardından yeni kabineyi oluşturma çalışmaları sürüyor.

Muhafazakar Parti'nin sandıktan 331 milletvekili çıkardığı ve tek başına iktidar olduğu genel seçimin ardından, Başbakan David Cameron yeni kabinesini oluşturuyor. Bugün açıklanan son görevlendirmelere göre, Adalet Bakanı görevine Michael Gove, Avam Kamarası liderliği görevine Chris Grayling, Kadın ve Eşitlikler Bakanı görevine Nicky Morgan ve parti içerisinde liderliğin kararları doğrultusunda hareket edilmesini kontrol eden "Chief Whip" görevine Mark Harper getirildi. 

Cameron önceki gün yaptığı açıklamada da yeni hükümette, Maliye Bakanı George Osborne, Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Savunma Bakanı Michael Fallon ve İçişleri Bakanı Theresa May'in görevlerini sürdüreceğini açıklamıştı. Kabineyi oluşturma çalışmalarının yarın tamamlanması öngörülüyor. 

Bu arada İngiltere Başbakanlığı, İtalya, Almanya, İsrail, Kanada, İrlanda ve Danimarka başbakanları ile ABD Başkanı Barack Obama'nın Cameron'ı seçim zaferi dolayısıyla kutladıklarını açıkladı.  

Birleşik Krallık'ta 7 Mayıs Perşembe günü yapılan genel seçimin sonuçlarına göre, Muhafazakar Parti 331, İşçi Partisi 232, İskoç Ulusal Partisi (SNP) 56, Liberal Demokrat Parti 8, Kuzey İrlanda Demokratik Birlik Partisi (DUP) 8 ve diğer partiler ise 15 sandalye kazanmıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir