Inter'in Devler Ligi'nden men edilmesini istedi

Juventus ezeli rakibi Inter'in Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesini istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ROMA - İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarında Juventus, ezeli rakibi FC Inter'in Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesini istedi.

Juventus ile FC Inter arasındaki 2006 yılında patlak veren "Calciopoli" skandalı nedeniyle yaşanan şampiyonluk tartışması ve Juventus'un ısrarı devam ediyor.

İki kulübü karşı karşıya getiren son gelişmede Juventus, federal savcı Stefano Palazzi'nin yaz aylarında iddia ettiği FC Inter'in o dönemki başkanı Giacinto Facchetti aracılığıyla hakem ayarlama faaliyetlerine karıştığı savından hareketle Milano ekibinin "Devler Ligi"nden men edilmesini istedi. Juventus'un bu isteğini Fenerbahçe'nin bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılmasını engelleyen UEFA'nın, "Futbol takımları, ulusal veya uluslarası müsabakalarda, oyunun sonucunu ayarlamak ya da etkilemeye yönelik herhangi bir faaliyetlerde doğrudan veya dolaylı olarak yer almamalıdır" kuralına dayandırdığı belirtildi.

İtalya Futbol Federasyonu'ndan konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, Juventus'un isteğinin federasyon yetkililerince "anormal" bulunduğu basına yansıdı.

FC Inter Başkanı Massimo Moratti'nin ise konuyu son derece sakin karşıladığı ifade edildi.

Juventus ile FC Inter, yaz aylarında, Calciopoli skandalı nedeniyle Juventus'tan alınıp FC Inter'e verilen 2005-2006 sezonu şampiyonluğunun kimde kalacağı tartışmasıyla gündemi meşgul etmişler, federasyon hukuk kurulunun verdiği son kararla 2006 sezonu şampiyonluğu FC Inter'de kalmıştı.

İtalya Serie A'da 5 yıl önce ortaya çıkan "Calciopoli" skandalında, başını Juventus'un çektiği AC Milan, Lazio, Fiorentina, Reggina gibi kulüplerin menajerler ve hakemler aracılığıyla 'şike' organizasyonuna giriştikleri İtalyan polisince ortaya çıkarılmıştı. Skandal sonrası Juventus'un iki şampiyonluğu silinmiş, siyah-beyazlı ekip bir alt lig olan Serie B'ye düşürülmüştü. Juventus'un silinen şampiyonluklarından 2004-2005 sezonu iptal edilmiş, 2005-2006 sezonu şampiyonluğu ise FC Inter'e verilmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir