International Restaurant, Doors'un yüzde 38,5 hissesini sattı

Doors grubu, yedisi restoran biri otel olmak üzere sekiz işletmeyle yaratılan 12 markanın yüzde 38,5 hissesini sattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Lehman Brothers Merchant Banking tarafından yönetilen fonların sahip olduğu International Restaurant Group, Doors Holding AŞ'nin yüzde 38,5 hissesini satın aldı.

Satın almanın duyurulması amacıyla düzenlenen basın toplantısına, satışın danışmanlığını yapan Finansinvest'un Genel Müdürü Zafer Onat, Finansinvest Genel Müdür Yardımcısı Özlem Özyiğit, İstanbul Doors Group Yönetim Kurulu Üyeleri Berk Ekşioğlu ile Levent Büyükuğur katıldı.

Finansinvest Genel Müdürü Onat, satışın danışmanlığını dünyada yaşanan global finans krizi ortamında yaptıkları için çok memnun olduklarını belirtti. Onat, Türkiye'de marka yapılamıyor, satılamıyor gibi bir imajı bu satışla ortadan kaldırdıklarını ifade etti.

Finansinvest Genel Müdür Yardımcısı Kurumsal Finansman Özyiğit ise, Doors Groupla 8, 9 aydır bu satışın gerçekleşmesi için çalıştıklarını belirterek, bu süreçte Doors Group'un daha hızlı büyümesine katkı sağlamak için Da Mario, Vogue gibi uluslararası ödüllü restoranları bünyesinde toplayan Doors Holding A.Ş'nin yüzde 38,5 hissesini, International Restaurant Group'a satışını gerçekleştirdiklerini anlattı.

İstanbul Doors Group Yönetim Kurulu Üyesi Ekşioğlu da grubun, yedisi restoran biri otel olmak üzere sekiz işletmeyle yaratılan oniki markanın yüzde 38,5 hissesini sattıklarını kaydetti. "Bunun için yola çıkmadık" diyen Ekşioğlu, satışın organik bir gelişme olduğunu ifade etti.

İstanbul Doors Group Yönetim Kurulu Üyesi Büyükuğur, satışın amacının şirketi daha sağlam bir konuma getirmek olduğunu, böylesi zor bir dönemde bunun bir fırsat olduğunu vurguladı. Doors Grubun Da Mario, Vogue, Anjelique, Wan-na, Kitchenette, A'jia Hotel, Prjivate room ve Zuma gibi markaları bulunuyor.