İnternet vergisi Macarları kızdırdı

Macaristan'da internet vergisi karşıtı gösteri düzenlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BUDAPEŞTE- Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de binlerce kişi hükümet tarafından planlanan internet vergisi teklifinin geri çekilmesi için eylem yaptı.  

Protestocular, hükümet tarafından sunulan internet vergi tasarısının geri çekilmesini talep etti. Ekonomi Bakanlığı'nın önünde toplanan kalabalık daha sonra iktidar partisi Fidesz'in genel başkanlığının bulunduğu binaya doğru yürüyüşe geçti. Parti binasının önünde toplanan kalabalık binaya taşlarla saldırarak girmeye çalıştı. Protestoculara polis tarafından herhangi bir müdahalede bulunulmadı. Budapeşte Polis Merkezi, göstericilerden kimsenin tutuklanmadığını açıkladı. Muhalefet, internet vergisi tasarısının 48 saat içinde geri çekilmemesi durumunda eyleme devam edeceğini bildirdi.  

"Vandalizm ve şiddet kabul edilemez''

iktidar partisi Fidesz'den yapılan açıklamada, her türlü muhalif fikrin sabırla dinleneceği ama şiddete ve vandallığa dönüşen eylemlerin kesinlikle kabul edilemeyeceği belirtildi. Ayrıca internet vergisinde düzenlemeye gidilerek üst vergi sınırının 700 Macar forinti (7 TL) olacağı ve bunun telekomünikasyon hizmet şirketlerince karşılanacağı açıklandı. 

Geçen hafta Ekonomi Bakanı Mihaly Varga, internette kullanılan her bir gigabayt için 150 Macar forinti (1,5 TL) tutarında vergi alınacağını ifade etmişti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir