İnternet yasasına tepkiler artıyor

Korsanlıkla mücadele yasa tasarısını protesto eden Google, açılış sayfasında yer alan "Google" yazısının üzerini siyah bantla kapatırken, ABD'deki birçok internet sitesi de protestoya katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
WASHINGTON - ABD Kongresine sunulan korsanlıkla mücadele yasa tasarıları, ülkede tartışma başlatırken, tasarıya yönelik protestolara destekler giderek artıyor. 
ABD'de, deniz aşırı ülkelerde Amerikan mallarının korsanlarının satılmasını engelleme amaçlı, Temsilciler Meclisi'ndeki "Çevrimiçi Korsanlığı Durdurma Yasası (SOPA)" ile Senato'ya sunulan, "Entelektüel Mülkiyetin Korunması Yasası (PIPA)", teknoloji ve içerik endüstrilerini ayağa kaldırdı.
Vikipedi'nin ardından dünyanın en büyük arama motoru Google da, "www.google.com" uzantılı açılış sayfasındaki "Google" yazısının üzerini siyah bantla kapattı. Sitenin alt tarafında da "Kongre'ye söyle: İnternete sansür getirmesin" yazısı yer alıyor. Yazının üzeri tıklandığında da kullanıcılar Kongre'yi protesto etmeye çağırılıyor.
Bunun yanında, ABD'deki sosyal haber servisi Reddit.com 12 saatliğine yayınlarını durdurdu. Craigslist.com da giriş sayfasına "Bu çılgınlığa bir son vermeye nasıl ve niçin yardım edeceğinizin farkına varın çok geç olmadan..." yazısını yerleştirdi. Teknoloji dergisi Wired internet sitesinde başlığını kararttı. Facebook ise sayfasını kapatmadı ama Washington bürosu tasarıyı protesto eden bir sayfa açtı. ABD'de daha birçok internet sitesinin de bu protestoya katıldığı belirtiliyor.
Yasa tasarısına, Yahoo, Twitter, eBay, AOL gibi şirketler de ifade özgürlüğünü kısıtlayacağı ve internete sansür getireceği gerekçesiyle karşı çıkıyor.
Kongre üyeleri de protestoya katıldı
Yasa tasarısına yönelik protestolar ABD Kongresi'nde de kısa zamanda yankı bulmaya başladı.
Demokrat Anna Eshoo ve Zoe Lofgren gibi Kongre üyeleri de internet sitelerinin eylemlerine katılarak, kendi kişisel web sayfalarını kararttı. Birçok Temsilciler Meclisi üyesi de Twitter üzerinden tasarıya muhalefetlerini dile getirdi.
Bu konularda ilginizi çekebilir