İran Batı'ya rest çekti

İran Cumhurbaşkanı Ruhani,"İran ancak ekonomik yaptırımlar kaldırılırsa nükleer müzakerelerde nihai anlaşmayı imzalar" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, altı büyük devletle yürütülen müzakerelerde nihai anlaşmanın ancak ülkeye uygulanan ekonomik yaptırımların tümünün kaldırılması halinde ulaşılabileceğini belirtti.

Ruhani, televizyonda yayımlanan açıklamasında, "Tüm yaptırımlar aynı gün kaldırılmadığı takdirde anlaşmayı imzalamayacağız... Müzakerelere katılan tüm tarafların kazançlı çıktığı bir anlaşma istiyoruz" dedi.
              
İran nükleer programını sınırlaması karşılığında ülkeye uygulanan ekonomik yaptırımların kaldırılması için geçen hafta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyesi beş ülke ve Almanya ile ön anlaşmaya vardı.
              
İran yaptırımların bir an önce kaldırılmasını istiyor. Buna karşılık Beyaz Saray en son Pazartesi günü yapılan açıklamayla nihai anlaşma sağlandıktan sonra yaptırımların ancak kademeli olarak kaldırılacağını belirtiyor.
              
İran ile ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya arasındaki müzakerelerde nihai anlaşmanın 30 Haziran'a kadar sağlanması hedefleniyor. Görüşmelerin bir sonraki turunun birkaç gün içinde başlaması bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir