İran Dışişleri Bakanı Zarif, Esad ile görüştü

Suriye’ye resmi ziyaret düzenleyen İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir araya geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Suriye’ye düzenlediği bir günlük resmi ziyaret kapsamında başkent Şam’da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir araya geldi.

Zarif ve Esad, yapılan görüşmede İran ve Suriye arasında özellikle ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve İranlı şirketlerin Suriye’nin onarım sürecinde aktif rol üstlenmesi konuları üzerine konuştu. 

Zarif, ayrıca Suriye Başbakanı İmad Hamis ve Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile de görüştü. 

Zarif, resmi ziyareti kapsamında Suriye Başbakanı Hamis tarafından kabul edildi. İran Dışişleri Bakanlığı tarafından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Zarif’in İran’daki özel şirketlerin Suriye’nin yeniden inşasına katılma fikrini memnuniyetle karşıladığı belirtildi.

Suriye Başbakanı Hamis’in hükümete olan desteğinden dolayı İran’a teşekkür ettiği belirtilen açıklamada, iki tarafın da ülkeler arasındaki ekonomik ilişkileri değerlendirdiği ifade edildi. 

İran’ın başkenti Tahran’da 7 Eylül’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Suriye konulu üçlü liderler zirvesi yapılacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir