İran: Müzakerelerde bugün anlaşmayı umuyoruz

Dünya kamuoyunun merakla beklediği nükleer müzakereler hakkında konuşan İran müzakerecisi, "Bugün içinde anlaşmaya varmayı umuyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İran'ın altı büyük devlet ile yürüttüğü nükleer görüşmelerdeki kıdemli müzakerecisi Abbas Arakçi, Tahran'ın bugün gece saatlerine kadar çerçeve anlaşmasına ulaşmayı umduğunu söyledi.

Arakçi İran devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, "Görüşmeleri Çarşamba gecesine kadar tamamlamayı umuyoruz... Finansal, petrol ve bankacılık (sektörüne) yönelik yaptırımların derhal kaldırılmasında ısrarcıyız... Diğer yaptırımlarda bir çerçeve bulmamız gerekiyor. Gelişmiş santrifüj cihazlarında araştırma ve geliştirmeye devam etmek konusunda ısrarcıyız" dedi.

Tahran ile ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya arasındaki müzakerelerde İran'ın nükleer programını askıya alması karşılığında ekonomik yaptırımların kaldırılması konusunda dün itibariyle çerçeve anlaşmasına varılması hedefleniyordu. Bugüne sarkan müzakereler hâlâ devam ediyor. Taraflar Haziran ayı sonuna kadar nihai anlaşmaya varmak istiyorlar.
              

Bu konularda ilginizi çekebilir