İran, Türkiye ve Brezilya biraraya gelecek

Mutteki, Türkiye ve Brezilya ile yapacakları üçlü istişarenin ardından uranyum takasına ilişkin görüşlerini açıklayacaklarını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAHRAN- İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki, Türkiye ve Brezilya ile Tahran Bildirisi hakkında görüşme yapılacağını söyledi.

Mutteki, bakanlar kurulu toplantısından sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Tahran Bildirisiyle ilgili değerlendirme yapmak üzere Türkiye ve Brezilya ile görüşüleceğini belirtti.

Üçlü görüşmeye dair hazırlıklarda sona gelindiğini ve iki gün içinde bir neticeye varılmasının öngörüldüğünü kaydeden Mutteki, görüşmenin Tahran'da yapılmasının önerildiğini bildirdi.

Türkiye ve Brezilya ile birlikte uranyum takasına ilişkin konunun yeniden ele alınabileceğini ifade eden Mutteki, üçlü istişarenin ardından görüşlerini açıklayacaklarını söyledi.

İran ve Viyana Grubu (ABD, Rusya, Fransa ve UAEK) arasında uranyum takasının öngören Tahran Bildirisi Türkiye, İran ve Brezilya tarafından 17 Mayısta Tahran'da imzalanmıştı.

ABD, Rusya ve Fransa, İran'ın anlaşmaya ilişkin UAEK'ya sunduğu mektuba olumsuz cevap vermiş ve Tahran Bildirisine taraf olmayacaklarını açıklamışlardı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir