İran'ı karıştıran ziyaret

Avrupa Parlamentosu'ndan bir grup milletvekilinin İran ziyareti ülkede tartışmalara neden oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Parlamentosu milletvekillerinin Tahran ziyareti ülkede tartışmaları da beraberinde getirdi. Gruptaki bir kadın milletvekilinin giydiği kıyafet tepkilere neden olurken, heyetteki bir diğer erkek vekilin sırt çantasıyla görüşmelere katılması şaşkınlık yarattı.

7 kişilik Avrupa Parlamentosu delegasyonu  Tahran'daki temasları kapsamında İran Meclis Başkanı Ali Laricani ile bir araya geldi. Görüşme sırasında  heyet üyelerinden Hollandalı milletvekili 36 yaşındaki Marietje Schaake'ın giydiği elbise ve vücudundaki bazı yerleri açık bırakması  eleştirilere neden oldu.

'Partiye mi gelmiş' eleştirisi

İranlı muhafazakar milletvekili Mehdi Küçükzade, Hollandalı kadın milletvekilinin giydiği kıyafetin gece partisi kıyafeti olduğunu savunarak, “Acaba Avrupalı bu milletvekili resmi bir görüşme için kullanacağı kıyafetle gece partisi kıyafetini arasındaki farkı bilmiyor mu?" diye sordu.

29852819.jpg

İran'daki birçok muhafazakar yayın organı da söz konusu vekilin giyinme tarzının “diplomatik nezakete" aykırı olduğunu savundu. Hollandalı genç milletvekilinin İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve Meclis Dış Politika Başkanı Burucerdi ile görüşmesi sırasında kıyafetini değiştirdiği görüldü.

Görüşmelere sırt çantasıyla katıldı

Avrupalı heyetin İran ziyaretinde eleştiriler  bununla sınırlı kalmadı. Heyetteki bir erkek milletvekilinin görüşmelerde sırt çantasıyla hazır bulunması şaşkınlıkla karşılandı.

29847920.jpg

Bu konularda ilginizi çekebilir