IŞİD, dediğini yaptırdı

Ürdün, IŞİD'in rehin tuttuğu pilotunu kurtarmak için İslam Devleti ile esir takasına razı oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ürdün, İslam Devleti  örgütünün elinde esir olan pilotuna karşılık, hapiste tuttuğu Iraklı kadın militanı teslim etmeye hazır olduğunu açıkladı.

Hükümet sözcüsü Muhammed el Momani, dün Reuters'e yaptığı açıklamada ordu ve istihbarat kurumlarının, pilot Muas el Kasaesbah'ın sağ olup olmadığını doğrulamak için çalıştıklarını söyledi. Aralık ayında Suriye'de İslam Devleti militanlarının uçağını düşürdüğü Ürdünlü pilot, militanlar tarafından esir alınmıştı.

"Rişavi'yi teslim etmeye hazırız"

Momani, "Evladımız ve kahramanımız karşılığında Saide el Rişavi'yi teslim etmeye hâlâ hazırız" dedi.Ürdün kamuoyu, pilotun kurtarılması için İslam Devleti ile pazarlık yapılması yönünde hükümete baskı yapıyor. Ürdün hükümeti ayrıca Cumartesi gecesi yayınlanan bir videoda infaz görüntüleri yer alan İslam Devleti'nin elindeki ikinci Japon rehine gazeteci Kenji Goto'nun öldürülmesini
kınadı.
              
Ürdün Sarayından yapılan yazılı bir açıklamada, Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin, Ürdün Kralı Abdullah'ı arayarak, Goto'nun serbest kalması için gösterdikleri çabaya teşekkür ettiği bildirildi.Aşırı İslamcı örgütün serbest bırakılmasını istediği Rişavi, Ürdün'ün başkenti Amman'da 2005 yılında 60 kişinin öldüğü bir bombalama eyleminin sanığı olarak hapiste.

Bu konularda ilginizi çekebilir