IŞİD Kobani’yi 'uyuyan hücrelerle' vurdu

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kobani kentine sızan IŞİD militanlarının bomba yüklü araçlarla düzenlediği intihar saldırısında en az 15 kişi öldü. Kobani'nin güneyindeki bir köyde de 20 sivil öldürüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları bu sabah Türkiye-Suriye sınırındaki Kobani kentine sızarak, sivillere ve Kürt Halk Savunma Birlikleri (YPG) güçlerine saldırdı. Kobani'deki sağlık yetkililerine göre saldırıda 35 sivil öldü, 55 kişi de yaralandı.

Uyuyan hücrelerle vurdu

IŞİD'in Kobani merkezindeki "uyuyan hücreleri" ve Cerablus'tan sızan militanlarıyla düzenlediği saldırıda, stratejik binaları ele geçirdiği öğrenildi. Suriye'nin kuzeydoğusundaki Kobani (Ayn el Arap) ilçesinde terör örgütü IŞİD militanlarının Cerablus tarafından sızarak düzenlediği saldırıya, örgütün ilçe merkezindeki "uyuyan hücrelerinin" de katıldığı belirtiliyor.

Valilikten 'sızma' açıklaması

Şanlıurfa Valiliği, sabaha karşı Kobani ilçe merkezi ve Şanlıurfa'nın Mürşitpınar sınır kapısına yakın noktalarda gerçekleşen saldırı konusunda yaptığı açıklamada, IŞİD militanlarının ilçenin batısında örgütün kontrolündeki Cerablus bölgesinden sızdığını açıklamıştı.

Edinilen bilgiye göre Kobani'de PKK'nın Suriye uzantısı Demokratik Birlik Partisi (PYD) güçlerini hedef alan IŞİD'in saldırısına, ilçede uzun süredir beklemede olan ve "uyuyan hücreler" olarak tabir edilen özel grupları da katıldı.  

untitled-1-011.jpg

Çatışmalar sürüyor

İlk belirlemelere göre 35 kişinin öldüğü, 55 kişinin yaralandığı IŞİD saldırısında, güvenlik kaynakları can kaybının daha yüksek olduğunu ancak çatışmaların sürmesi nedeniyle sağlıklı bilgiye ulaşılamadığını kaydetti.

Diğer yandan, ilçe merkezine düzenlenen baskında, PYD  tarafından karargah olarak kullanılan ve "4'lü güvenlik kuşağı" olarak adlandırılan bitişik binalar terör örgütü IŞİD'in eline geçti. Binaların çevresinde yoğunlaşan şiddetli çatışmalar sürüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir