İspanya 14 bin 931 sığınmacı alacak

İspanya Başbakan Yardımcısı Santamaria, Avrupa Komisyonu'nun belirlediği rakama göre İspanya'nın 14 bin 931 sığınmacı alacağını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İspanya Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Soraya Saenz de Santamaria, Avrupa Komisyonu'nun sığınmacıların kabulü için belirlediği 120 bin kişiden 14 bin 931'inin ülkesine geleceğini açıkladı.  

Santamaria, yaptığı açıklamada, "Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen ve İspanya'ya düşen 14 bin 931 sığınmacıyı kabul edeceklerini" söyledi.  

"Sığınmacıların sadece kabul edilmesinde değil aynı zamanda onların orta ve uzun vadede ülkemizde layık oldukları entegrasyonu garanti etmek için çok yoğun bir çalışma yürütüyoruz" değerlendirmesinde bulunan Santamaria, sığınmacıların ülkeye gelecekleri tarihin henüz belli olmadığını ifade etti.  

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy da Avrupa'da sığınmacılar sorununun çözümünün kolay olmadığını, bu krize karşı AB'nin birlikte hareket etmesi gerektiğini, ülkelerin tek başlarına girişimlerinin yetersiz olacağını savundu. 

Türkiye ile Romanya gibi stratejik ve coğrafik önemi bulunan ülkelerde sığınmacı sorununun çok daha karışık olduğuna dikkati çeken İspanya Başbakanı, bu insanlık dramına karşı işbirliği ve desteğe açık olduklarını dile getirdi.  

Rajoy, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker'in sığınmacıların yola çıktığı Afrika'daki ülkelerle işbirliğinde kullanılmak üzere 1 milyar 800 milyon euroluk bir fon kurulması önerisine destek verdiklerini de ifade etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir