İspanyol takımlar greve gidiyor

Açık maç yayınının kaldırılmasına karşı İspanyol futbolun greve gidiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD - İspanya'da profesyonel futbolun oynandığı 1. ve 2. ligdeki takımlar, televizyon yayın haklarında değişiklik yapılmaması halinde 3 Nisan tarihinde greve gitme kararı aldı.

Avrupa futbolunun önde gelen ülkeleri İngiltere ve İtalya'nın aksine İspanya'da 1. ve 2. ligde haftada bir maçın açık kanalda yayınlanmasına karşı çıkan 1. ve 2. lig kulüplerinin üyesi olduğu "Profesyonel Futbol Ligi" (LFP) kurumu, açık maç yayınının kaldırılmasını istedi. LFP, geçen cuma günü yaptığı toplantıda, İspanya hükümetine çağrıda bulunarak, açık maç yayını yapılmasına ilişkin kanunun kaldırılmasını, aksi taktirde 3 Nisan'da greve gidilerek, maçların oynanmayabileceğini açıkladı.

Mevcut durumda kulüplerin sezonluk maç yayın haklarından toplam 600 milyon euro gelir elde ettiğini belirten LFP, haftada bir maç açık yayının kaldırılması halinde bu gelirin 900 milyon euroya çıkacağını savundu. LFP, açık yayının kaldırılması halinde 5 yıl içinde kulüplerin Maliye'ye ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan borçlarını ödeme ve Kral Kupası maçlarının açık yayınına devam edilmesi sözü verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir