İsrail onları konuşuyor

İsrail'de Başbakan Netanyahu ve eşi Sara'nın harcamaları konuşuluyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

New York Times gazetesi Jodi Rudoren imzasıyla İsrail Başbakan Benjamin Netanyahu’nun harcamalarını kaleme aldı. 

Gazete, İsrail Başbakanlığı'nın yemek harcamalarının Binyamin Netanyahu'nun iktidara geldiği 2009 yılından bu yana ikiye katlanarak 2012 verilerine göre 120 bin dolara çıktığını yazdı.

Makyaja 68 bin dolar

İsrail Devlet Kontrolorlüğü tarafından Salı günü yayımlanan rapora göre, Netanyahu'nun eşi Sara'nın son iki yılda makyaj, saç bakım masrafı için 68 bin dolar (Yaklaşık 166 bin TL) harcadığı ortaya çıktı.  

Resmi rakamlara göre 2009 yılından bu yana lojmanda kalan Netanyahu evinde aşçı olmasına rağmen son 5 yılda dışarıdan yemek için 40 bin dolar (Yaklaşık 100 bin TL) para harcadı.

Netanyahu’nun lüks bulunan harcamalarının kendisini 17 Mart’ta düzenlenecek seçimler öncesinde zor duruma soktuğu belirtiliyor. Daha önce 2013 yılında ise Netanyahu tekrar benzer aşırı harcama eleştirilerine maruz kalmıştı. 

Dondurmaya 7 bin lira

İngiltere’nin "Demir Leydi" lakaplı efsane politikacısı Margaret Thatcher’ın cenazesinde giderken seyahatinde çok para harcamakla suçlanan Netanyahu yıllık harcama giderlerine dondurma için 2700 dolar (Yaklaşık 6615 TL)  ayırmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir