İsrail'de 'ezan yasağı yasa tasarısı' geri çekildi

İsrail'de ezanın "gürültü kirliliği yaptığı" iddiasıyla yasaklanmasını öngören yasa tasarı, koalisyon üyelerinin üzerinde anlaşamadığı için geri çekildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İsrail'de ezanın "gürültü kirliliği yaptığı" iddiasıyla yasaklanmasını öngören yasa tasarısının, koalisyon üyelerinin üzerinde anlaşamadığı için geri çekildiği bildirildi.

Haaretz gazetesinin haberine göre, ilgili bakanlıklardan oluşan İsrail Yasama Komisyonu'nda bugün oylanması beklenen tasarıyı meclise sunan milletvekili Moti Yogev, hükümeti oluşturan koalisyon ortakları arasında görüş birliğine varılamadığı için teklifini geri çekti.

İsrail'deki 5 partili koalisyonun ikinci büyük ortağı olan Yahudi Evi partisi milletvekili Yogev'in, tasarı üzerinde bazı değişiklikler yaparak hükümet üyelerinin tamamının desteğini almaya çalışacağı belirtildi.

İktidar partisi üyelerinin de aralarında bulunduğu aşırı sağcı milletvekilleri tarafından desteklenen ve İsrail sınırları içerisinde 5 vakit ezanın yasaklanmasını öngören yasa tasarısı, İsrail meclisindeki Arap milletvekillerinin ve insan hakları kuruluşlarının tepkisini çekmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir