İsrail'den Abbas'ın BM'deki konuşmasına tepki

Dışişleri Bakanı Liberman, "BM'de yaptığı konuşma, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın barışın tarafı olmadığının açık bir delili" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TEL AVİV - İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, dün, BM Genel Kurulu Genel Görüşmeleri'nde yaptığı konuşmayı eleştirdi ve Abbas'ı barışın tarafı olmamakla suçladı.  

Liberman, İsrail devlet radyosunda yayınlanan açıklamasında, "BM'de yaptığı konuşma, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın barışın tarafı olmadığının açık bir delili" dedi. 

Abbas'ı "siyasi terör uygulamak, İsraile yalan ve iftiralar yöneltmekle" suçlayan Liberman, "Abbas bölgesel ve siyasi barışın ortağı olmak istemiyor" ifadesini kullandı. 

İsrailli Bakan, Abbas'ın Hamas ile ortak hükümet oluşturmayı seçmesinin de tesadüf olmadığını savundu.  

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, dün,  BM Genel Kurulu Genel Görüşmeleri'nde yaptığı konuşmada, Gazze'ye düzenlenen son savaşta tüm dünyanın gözleri önünde bir dizi savaş suçu işlendiğini söylemişti. Abbas, İsrail'in işgalci güç olarak yıllardır Filistin ulusal otoritesini kasıtlı olarak zayıflatmak için uğraştığını ve Filistin'de kurumsal bir otoritenin oluşmasını engellediğini de vurgulayarak, "Bu işgalin sonlandırılması zamanı gelmiştir. Filistin, kendi halkının özgürlüğünün İsrail'in güvenliğine rehin verilmesini reddeder" diye konuşmuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir